Co się tyczy samego ciasta naleśnikowego, to nie znalazłam jeszcze sprawdzonego przepisu,który dałby mi naleśniki takie, które by mnie w pełni usatysfakcjonowały. Cały czas szukam. Dlatego przepis dotyczy bardziej nadzienia, niż samych placków.
Potrzebne składniki :
- pół puszki kukurydzy konserwowej
- pół puszki czerwonej fasoli
- puszka pomidorów
- mała czerwona cebula
- 1 papryczka chilli
- pół kilograma mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
- 2 ząbki czosnku
- 100g tartego sera zółtego
- sól, pieprz, cukier
- papryka ostra
- pieprz cayenne
- majeranek
- tymianek
- olej do smażenia
Cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Przełożyć do miski, a na tej samej patelni usmażyć mięso. Do garnka przełożyć pomidory i gotować, aż trochę odparują, przyprawić solą, odrobiną cukru i ziołami. Zblendować wszystko do uzyskania średnio gęstego sosu pomidorowego.
W misce zmieszać kukurydzę, przepłukaną fasolę, posiekane drobno chilli, cebulę i mięso. Doprawić papryką i pieprzem, zalać sosem pomidorowym.
Na naleśnikach nakładać farsz i posypać tartym serem. Zwijać w ruloniki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz