Pasty kanapkowe to ostatnio moje hobby. Są pyszne, łatwe do przygotowania, można je zrobić prawie ze wszystkiego. Robię porcję, chowam do pudełeczka i zabieram do pracy. Zmieniając warzywne dodatki, codziennie mam nowe, pyszne śniadanie:)
Dzisiejsza pasta to połączenie klasycznego humusu z moim ulubionym guacamole. Ciecierzyca z awokado to świeże, bardzo kremowe połączenie, delikatnie przyprawione czosnkiem i cytryną lub bardziej pikantne, pieprzne. Jak kto woli :)
Potrzebne składniki:
- pół słoika ciecierzycy w zalewie(ok. 100 g)
- 1 dojrzałe awokado
- sok z połowy cytryny
- ząbek czosnku
- pół pęczka pietruszki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Ciecierzycę wsypujemy do naczynia, dodajemy miąższ awokado, wyciśnięty ząbek czosnku, pietruszkę. Blendujemy, w trakcie być może trzeba będzie dodać trochę wody, do uzyskania odpowiednio kremowej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz