logo

logo

sobota, 2 maja 2015

Deser z mango i chia

Dzisiejszy post będzie trochę inny niż zazwyczaj. Oprócz przepisu na bardzo fajny, oryginalny deser, chciałabym podzielić się z Wami kawałkiem siebie. Oprócz blogowania, mam też innych parę zainteresowań i czynności pochłaniających mój czas. Jednym z nich jest bycie Ekspertką.
Tak. Jestem Ekspertką w kampaniach Streetcom. Pewnie niewielu z Was wie, co to? Spieszę więc z pomocą! Streetcom to społeczność łącząca osoby,
które chcą zapoznać się z nowinkami na rynku i dzielić się szczerymi opiniami na ich temat ze swoimi znajomymi. Dołączając do kampanii produktu, staję się jego Ambasadorką i moim zadaniem jest rekomendacja i szczere przekazanie wrażeń z wypróbowania produktu. A o jaki produkt chodzi? Właściwie, można testować nowinki z każdej dziedziny. Były ciastka, mleko modyfikowane dla dzieci, kremy do twarzy, płyn na porost włosów, a nawet samochód na kilka dni! Jest więc ciekawie. Oczywiście, to nie my decydujemy, w jakich kampaniach bierzemy udział. Za to odpowiedzialny jest właśnie Streetcom i firma, której produkt ma być polecany.

Tym razem jestem ambasadorką kampanii Avon Nutra Effect - gama kosmetyków z kompleksem z nasion chia. Ten tajemniczy składnik, zwany jest super pokarmem, ponieważ zawiera 3 razy więcej żelaza niż szpinak, 5 razy więcej błonnika niż płatki owsiane i 6 razy więcej wapnia niż mleko! Te liczby zrobiły na mnie wrażenie, nie powiem. Ciekawa byłam tych nasionek. I tu Streetcom wyszedł mi na przeciw - w paczce ambasadorskiej był woreczek nasionek. I nawet przepis na ich wykorzystanie! Długo więc nie czekając, popędziłam do sklepu po właściwe składniki na egzotyczny deser.


Tak wygląda paczka Ambasadora w kampanii Avon.

Przepis okazał się banalnie prosty, a składniki dostępne w każdym sklepie. Mleko kokosowe i mango przywodzą na myśl wakacje pod palmami, a dodatek nasion chia sprawia, ze konsystencja i struktura deseru jest bardzo interesująca. Ponieważ nasionka potrafią zaabsorbować 12 razy więcej wody, niż same ważą, zamieniają one płyny w żel, więc można z nimi poeksperymentować w kuchni.


Potrzebne składniki:

- 2 dojrzałe mango
- puszka mleka kokosowego (400 ml)
- 3 łyżki miodu płynnego
- 2 łyżki nasion chia
- owoce lub listki mięty do dekoracji


Sposób wykonania:

Mleko kokosowe wymieszać z miodem i nasionami, odstawić na 10 minut.
Mango pokroić na kawałki, zmiksować lub rozdrobnić widelcem na pulpę.
W pucharkach rozlać mieszankę mleczną, położyć na to pulpę i udekorować. Schłodzić w lodówce. Najlepiej smakuje na drugi dzień.






Jeszcze jedno na koniec. Jeśli mielibyście ochotę dołączyć do społeczności Streetcom, po lewej stronie jest link do rejestracji. Serdecznie polecam! Jeśli będziecie mieli jakieś pytania, to chętnie odpowiem :)

2 komentarze:

Printfriendly