logo

logo

czwartek, 2 listopada 2017

Buraczane koreczki z bryndzą

Niedawno poruszyliśmy w domu temat Sylwestra. Tak, tak, to już czas, aby zastanowić się, w jaki sposób będziemy żegnać rok 2017 i witać rok 2018! Znów będzie szaleństwo, zabawa, kiecki, buty i makijaż, no i oczywiście, jedzenie! Mnóstwo jedzenia! Stali bywalcy domówek wiedzą, że na sylwestra do znajomych do domu przynosi się coś pysznego. I właśnie coś takiego mam wam dziś do zaoferowania.
Małe, podzielne przekąski, ładnie się prezentują i są szybkie w wykonaniu. Czy coś lepszego można sobie zamarzyć do zrobienia jako jedna z ostatnich rzeczy w roku 2017?





 Potrzebne składniki:

- ugotowany burak
- gruszka
- ser bryndza
- oliwa z oliwek
- sos balsamiczny

Sposób wykonania:

Buraka i gruszkę pokroić w 2 cm plastry. Foremką do ciastek wykrajać kółka. Plasterek buraka posmarować bryndzą, Położyć plasterek gruszki, znów posmarować bryndzą, położyć kolejny plasterek buraka. Udekorować jeszcze odrobiną bryndzy. Podawać polane oliwą z oliwek i sosem balsamicznym. 

 


1 komentarz:

  1. Wow, takie koreczki muszą smakować naprawdę wyśmienicie <3 Chętnie bym spróbowała :P

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly