Potrzebne składniki:
- 3 dojrzałe banany
- 125 ml oleju roślinnego
- 2 jajka
- 250 g mąki
- 100 g cukru
- pół łyżeczki sody oczyszconej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g czekolady
Banany rozgnieść widelcem na papkę, a piekarnik rozgrzać do 200 stopni. W misce roztrzepać jajka, dodać olej i wymieszać. W drugiej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Banany połączyć z jajkami i olejem, a następnie wlać całość do suchych składników. Dodać posiekaną czekoladę, i wymieszać widelcem tylko do momentu, aż składniki się połączą. Przełożyć do papilotek, nakładając masę mniej więcej do 3/4 wysokości.
Piec w temperaturze 200 stopni przez 18-20 minut, na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz